Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Trnave hasili večer požiar budovy na autobusovej stanici: Škody sú vyčíslené na 35-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA – Vo večerných hodinách v utorok (13. 7.) likvidovali hasiči v Trnave požiar v objekte patriacom k autobusovej stanici. Do príchodu hasičských jednotiek sa rozšíril cez zastrešený vstup na strechu celej budovy. Škoda na majetku je predbežne podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Leny Košťálovej vyčíslená na 35.000 eur, uchránený majetok je vo výške 100.000 eur.

"Na miesto udalosti bola vyslaná hasičská jednotka z Trnavy, Galanty a Hlohovca a tiež dobrovoľný hasičský zbor obce Voderady so siedmimi kusmi hasičskej techniky," informovala hovorkyňa. Keďže horiaca budova sa nachádzala v blízkosti trakčného vedenia, veliteľ zásahu nariadil úplné vypnutie. "Počas likvidácie požiaru bola vytvorená prieskumná skupina zo zasahujúcich hasičov, ktorí vo vnútorných priestoroch vyhľadávali osoby a ohnisko požiaru. Zistili, že vo vnútri sa nenachádza žiadna osoba a požiar je situovaný len v medzistrope. Súčasne s hasiacimi prácami bola rozoberaná strecha pomocou rozbrusovacích píl zo strán budovy pomocou výškovej techniky," uviedla Košťálová.

Po úplnom uhasení hasičská jednotka prehľadala pomocou termokamery prípadné skryté ohniská pod strechou. Pri udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu. Počas celého zásahu hasiči zasahovali pre silné zadymenie v autonómnych dýchacích prístrojoch.

Viac o téme: BudovaPožiarOheňHasičiHasenieTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu