Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dôvod výskytu švábov v Carrefoure sa prešetruje

BRATISLAVA – Dôvod, prečo sa v supermarkete Carrefour v nákupnom centre Polus Bratislava vyskytli šváby, je v štádiu šetrenia.

Agentúru SITA o tom dnes informovala spoločnosť Carrefour Slovakia. „Naša spoločnosť nikdy nezanedbala prevenciu ani pravidelnú kontrolu vykonávaných dezinsekcií a deratizácií." Zo zákona je povinná vykonávať deratizáciu dvakrát do roka, na jar a na jeseň. Ako predstavitelia spoločnosti ďalej uviedli, vykonávajú ju častejšie ako ukladá zákon, a to minimálne každé dva mesiace.

Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava vykonali v supermarkete kontrolu hygieny výroby a predaja na základe sťažnosti spotrebiteľa, ktorý sa sťažoval na strúhanku, z ktorej vyliezol šváb. Pri následnej kontrole objavili šváby v rôznom štádiu vývoja. Inšpektori preto zakázali používať zariadenia a nástroje v pekárni a odobrali vzorky pekárskych výrobkov, ktoré poslali na analýzy. Podľa prvých zistení Ministerstva pôdohospodárstva SR sú škodcovia v nákupnom centre premnožení a je potrebné vykonať celoplošnú dezinsekciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu