Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nové rozdelenie OKRESOV: Dobré správy na pondelok! Mapa Slovenska bez červenej aj ružovej farby

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Oddnes bude podľa COVID automatu v druhom stupni ostražitosti šesť okresov. V prvom stupni ostražitosti ich bude 46. V stupni monitoring bude 27 okresov. Napriek tomu, že Európu začína čoraz viac trápiť šírenie delta variantu koronavírusu, na Slovensku je zatiaľ všetko pod kontrolou. Zatiaľ máme v krajine celkovo štyri laboratórne potvrdené prípady delta variantu.

Vláda na rokovaní minulú stredu schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti. Aj keď je epidemiológická situácia na Slovensku, podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Eliášovej, veľmi dobrá, rezort apeluje na ľudí, aby nezabúdali na zodpovednosť.

Na Slovensku potvrdili delta variant, spúšťa sa registrácia na očkovanie u všeobecných lekárov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Delta variant na Slovensku

Prvý prípad delta variantu identifikovali na Slovensku v stredu , vo štvrtok pribudli ďalšie tri. Zatiaľ sa zdá, že situácia je pod kontrolou, keďže všetky osoby šli hneď do domácej izolácie. Všetky osoby boli nezaočkované. Delta variant (B.1.617.2) patrí spolu s kapa variantom (B.1.617.1) do rovnakej línie, ktoré boli prvýkrát zaznamenané koncom roku 2020 v Indii. 

Nové rozdelenie OKRESOV: Dobré
Zobraziť galériu (3)

"Osoby neboli zaočkované, boli bez príznakov, prišli z krajiny mimo Európskej únie a po príchode na Slovensko išli do domácej karantény. Úzke kontakty neboli identifikované," povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas.

AKTUÁLNE Na Slovensku potvrdili ďalšie prípady delta mutácie, osoby prišli z krajín mimo EÚ a neboli zaočkované (Zdroj: Topky, ÚVZ SR)

Rozdelenie okresov

Oddnes bude podľa COVID automatu v druhom stupni ostražitosti šesť okresov. V prvom stupni ostražitosti ich bude 46. V stupni monitoring bude 27 okresov. 

V druhom stupni ostražitosti (oranžová farba) sú okresy Banská Štiavnica, Gelnica, Humenné, Myjava, Skalica a Spišská Nová Ves.

Nové rozdelenie OKRESOV: Dobré
Zobraziť galériu (3)

K žltým, teda okresom v prvom stupni ostražitosti, patria okresy Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bratislava I - V, Bytča, Čadca, Detva, Hlohovec, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poprad, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Senec, Senica, Snina, Sobrance, Trenčín, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

V stupni monitoring (zelená farba) sú okresy Banská Bystrica, Brezno, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Ilava, Kežmarok, Komárno, Liptovský Mikuláš, Nitra, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Sabinov, Šaľa, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš, Žarnovica a Zlaté Moravce.

Viac o téme: KoronavírusZuzana ČaputováCOVID automatRozdelenie okresov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu