Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ani horúčavy ich nezastavili: Polícia naprieč krajmi zadržala desiatky vodičov pod vplyvom alkoholu

Polícia v Trnavskom kraji zadržala 11 vodičov pod vplyvom alkoholu Zobraziť galériu (3)
Polícia v Trnavskom kraji zadržala 11 vodičov pod vplyvom alkoholu (Zdroj: FB/Polícia - Trnavský kraj)

TRNAVA – Polícia v Trnavskom kraji riešila koncom uplynulého týždňa (18. - 20. 6.) celkovo 11 vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Informovala o tom hovorkyňa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) prichytili za volantom šesť vodičov pod vplyvom alkoholu. "Ešte len 19-ročný nezvládol jazdu na osobnom aute, narazil do lampy verejného osvetlenia a skončil v Trnave na Hospodárskej ulici na chodníku v kríkoch. Mladík mal v dychu viac ako 1,7 promile alkoholu," uviedla Antalová.

Polícia v Trnavskom kraji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia - Trnavský kraj)

Rovnakú hladinu alkoholu mala v dychu aj 28-ročná vodička, ktorú polícia zastavila, keďže jazdila po meste vyššou rýchlosťou. "Po pozitívnej dychovej skúške jej bol zadržaný vodičský preukaz. Okrem nich zistili policajti PMJ v Trnave ďalších štyroch vodičov pod vplyvom alkoholu, keď dvaja z nich mali v dychu viac ako 2,75 promile alkoholu," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Polícia v Trnavskom kraji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia - Trnavský kraj)

Ako doplnila, za uplynulý týždeň rapídne vzrástol aj počet dopravných nehôd na cestách Trnavského kraja. "Oproti rovnakému obdobiu v minulom roku sa ich počet takmer zdvojnásobil. V rovnakom trende sa pohybovali aj čísla týkajúce sa dopravných nehôd s alkoholom," uviedla Antalová.

Podobná situácia je aj v Žiline

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 80 vodičov pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Nikola Kačkovič.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 18 nad jedno promile a u 29 vodičov zistili požitie alkoholických nápojov s hodnotou pod jedno promile. Osem vodičov spôsobilo dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu a traja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 22 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, lebo následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické," upozornila Kačkovič.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: AlkoholVodičiPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu