Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Špecializovaný trestný súd prepustil trojicu obvinených z akcie Motorest zo zadržania na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Trojicu obvinených z akcie Motorest prepustil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zo zadržania na slobodu. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Informovala o tom Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS nevyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzby troch osôb -  Ing. B.S, Ing. M.K. a Ľ.M.," spresnila Kudjáková. Traja muži sú obvinení zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Rozhodnutie nie je právoplatné. "Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," dodala Kudjáková.

V rámci akcie Motorest zasahovala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (16. 6.) od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Policajná akcia súvisela s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Okrem zaisťovania dôkazov a prehliadok viacerých bytových a nebytových priestorov zadržala aj predstaviteľov NDS. V prípade čelí obvineniu celkovo päť osôb pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní v súbehu s obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Viac o téme: SlobodaŠpecializovaný trestný súdMotorest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu