Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hajlujúci fanúšik pôjde pred súd

ilustračné foto
ilustračné foto

TRENČÍN - Trestný rozkaz proti 19-ročnému mladíkovi, ktorý si podľa obžaloby zahajloval na zimnom štadióne počas hokejového zápasu, bol zrušený, jeho prípad sa dostane pred Okresný súd v Prievidzi.

Jaroslav G., ktorý už je v podmienke za podobný trestný čin, bol do 25 hodín po zadržaní v skrátenom konaní odsúdený na jeden a pol roka nepodmienečne, proti vydanému trestnému rozkazu však podal odpor. Bude nasledovať hlavné pojednávanie, ktoré je vytýčené na 4. marca. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Ako na nedávnej tlačovej konferencii informoval trenčiansky krajský policajný riaditeľ Vladimír Šramka, Jaroslav počas hokejového zápasu v Prievidzi pochodoval po zimnom štadióne a hajloval. Keď ho usporiadateľ vyzval, aby s tým prestal, mladík ho napadol. Jaroslava spacifikovali až privolaní policajti. Mladíkovi namerali dve promile alkoholu v krvi, pri sebe mal pestrú zbierku nacistických symbolov. V podpore extrémizmu nie je nováčik, v marci 2007 bol odsúdený za podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd, výtržníctvo a násilie proti skupine obyvateľov a jednotlivcovi na podmienečný trest 10 mesiacov s odkladom na skúšobnú lehotu jeden rok a štyri mesiace.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu