Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Príde exšéf SIS do parlamentu? Predpovede mnohých sa naplnili!

Vladimír Pčolinský
Vladimír Pčolinský (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Najvýraznejšie dnes na pôde parlamentu zamiešala karty práve vládna opozícia. Potom, čo nezaradený poslanec Tomáš Taraba (predtým ĽSNS) prišiel s návrhom na to, aby si Národná rada predvolala exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského, nabrali veci rýchly spád!

Tomáša Tarabu podporil aj líder Smer-SD Robert Fico. Následne sa v priestoroch Národnej rady rozprúdila živá diskusia. Zatiaľ čo časť poslancov tvrdila, že predviesť Vladimíra Pčolinského do Národnej rady z kolúznej väzby je nereálne, opozícia samozrejme tvrdila presný opak. Na názor, ale aj prepdokladaný ďalší vývoj udalostí sme sa spýtali aj jednotlivých poslancov Národnej rady. Okrem Tých koaličných sa nám podarilo získať vyjadrenia aj opozície. 

Názory si môžete pozrieť vo videu:

Poslanci o exšéfovi SIS Vladimírovi Pčolinskom: Má prísť do parlamentu, alebo nie? (Zdroj: Maarty)

Príde Vladimír Pčolinský do parlamentu?

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nevyhovel žiadosti Národnej rady (NR) SR o predvedenie obvineného bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Lipšic nevidí žiaden legitímny dôvod

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic nevidí žiaden legitímny dôvod, aby bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského predviedli do Národnej rady (NR) SR. Vyplýva to z listu, ktorý adresoval predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina). Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Lipšic v liste informoval, že dozorový prokurátor nevydal požadovaný súhlas na predvedenie obvineného. “Vo veci prebieha stále prípravné konanie v zmysle Trestného poriadku, ktoré má neverejný charakter, a preto predvedenie pred iný orgán, ktorý s menovaným nebude vykonávať žiadne úkony trestného konania, nemá v súčasnom štádiu konania žiaden legitímny dôvod,“ uviedol. Dodal, že vedenie trestných stíhaní je vo výlučnej právomoci orgánov činných v trestnom konaní a súdov.

Viac o téme: PoslanciKoalíciaOpozíciaNárodná radaSme rodinaVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu