Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezcitný opatrovateľ: Týral klienta!

Opatrovateľ surovo dobil Mira (28) gumenou hadicou. Zobraziť galériu (3)
Opatrovateľ surovo dobil Mira (28) gumenou hadicou. (Zdroj: Nový Čas)

ŽILINA - Mentálne postihnutého muža namiesto opatrovania zmlátil gumenou hadicou. K udalosti došlo v Domove sociálnych služieb pre dospelých v Zástraní (okr. Žilina). Riaditeľka ústavu opatrovateľa prepustila a prípadom sa začala zaoberať polícia.

Opatrovateľ Peter (50) zmlátil ťažko mentálne postihnutého Mira (28) zrejme za trest, lebo si dvakrát vyprázdnil črevá. Keď ho ďalšia pracovníčka ústavu dala do sprchy, do veci sa vložil Peter, ktorý ho zmlátil gumenou hadicou. Druhému postihnutému mužovi zas prikázal, aby Mira polieval studenou vodou.

„Keď som sa to dozvedela, bola som z toho zhrozená. Niečo také sa u nás doteraz nestalo. Postihnutý klient kričal, počul to náš údržbár, ktorý hneď zavolal službukonajúcich pracovníkov,“ uviedla riaditeľka ústavu Iveta Ďurišová. Potom spomínaného zamestnanca prepustila a na políciu podala trestné oznámenie.

Muž, ktorý v zariadení pracoval sedem rokov, sa k danej veci odmietol vyjadriť. „Nikoho som nezbil,“ odvetil len a zložil telefón. Policajti ho však včera vypočúvali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu