Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Dovolenka na Cypre bude komplikovanejšia: Znova sme na zozname červených krajín

Cyprus Zobraziť galériu (2)
Cyprus (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Cyperská republika preradila Slovensko s platnosťou od 20. mája späť do zoznamu štátov červenej kategórie. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojej webovej stránke, kde zároveň zverejnilo kroky, ktoré treba podstúpiť pred príletom a po prílete na ostrov z krajiny v červenej kategórii.

Cestujúci musia v prvom rade absolvovať molekulárny PCR test, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín. Musia tiež vyplniť Cyprus flightpass formulár a nahrať do žiadosti certifikát preukazujúci negatívny výsledok PCR testu. Okrem toho však musia podstúpiť PCR test aj priamo na letisku po prílete na Cyprus, a to na vlastné náklady. Do výsledku druhého testu musia ostať v domácej izolácii, výsledok by mal prísť v SMS. Testovanie sa netýka detí mladších ako 12 rokov.

Cestujúci z ktorejkoľvek krajiny, ktorí preukážu, že boli zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 všetkými požadovanými dávkami registrovanej vakcíny, sú oslobodení od absolvovania testov PCR tak pred príchodom, ako aj po príchode na Cyprus. Podmienkou je, že medzi poslednou dávkou vakcíny a dátumom cesty uplynul požadovaný počet dní. "Ani platné osvedčenie o očkovaní však neoslobodzuje cestujúcich od vyplnenia online žiadosti 24 hodín a menej pred nástupom do lietadla. Aj na očkovaných cestujúcich sa naďalej vzťahuje náhodné testovanie na letiskách," podotýka rezort slovenskej diplomacie.

Viac o téme: DovolenkaCyprusKoronavírusČervená krajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu