Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka sa bude nedobrovoľne sťahovať! Žilinka ho poslal do Žiliny

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka preložil Dobroslava Trnku z Generálnej prokuratúry (GP) SR na Krajskú prokuratúru v Žiline. Informoval o tom hovorca GP SR Dalibor Skladan. Trnkovi naďalej trvá dočasné pozastavenie výkonu funkcie prokurátora.

Archívne video

Trnka o nátlaku na vyšetrovaľky kauzy Smeru

Generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý vykonáva disciplinárne opatrenie uložené prokurátorovi Generálnej prokuratúry Dobroslavovi Trnkovi rozhodnutím 3. disciplinárnej komisie Generálnej prokuratúry zo dňa 19. októbra 2020 v spojení s rozhodnutím I. odvolacej disciplinárnej komisie Generálnej prokuratúry zo dňa 14. mája 2021, preložil prokurátora JUDr. Dobroslava Trnku z Generálnej prokuratúry na Krajskú prokuratúru Žilina.

AKTUÁLNE Prokurátor podal obžalobu na Dobroslava Trnku! Týka sa známej kauzy Gorila

Prokurátorovi Trnkovi naďalej trvá dočasné pozastavenie výkonu funkcie prokurátora z dôvodu, že je trestne stíhaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa (v súvislosti s dispozíciou so zvukovou nahrávkou „Gorila“), pre ktorý na neho prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dňa 3. mája 2021 obžalobu na Okresný súd Bratislava 1.

„Prokurátor, ktorému bol dočasne pozastavený výkon jeho funkcie, nemá počas tohto pozastavenia práva a povinnosti prokurátora a nesmie vykonávať funkciu prokurátora,“ vyhlásil Maroš Žilinka.

Viac o téme: Dobroslav TrnkaGenerálna prokuratúraMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu