Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pozor, ochladí sa! Zo severu prichádza mráz!

V nedeľu v noci má teplota klesnúť až na -18 °C. Majka (20) z Podlesku a Ivanka (19) z Popradu sú na zimu pripravené.
V nedeľu v noci má teplota klesnúť až na -18 °C. Majka (20) z Podlesku a Ivanka (19) z Popradu sú na zimu pripravené. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Čakajú nás sneh, mráz a silný vietor! Pani Zima si vydýchla a opäť sa na chvíľu vracia s nečakanou razanciou. Už dnes by sa malo začať ochladzovať a koncom týždňa ešte prituhne.

Víkendové teploty na niektorých miestach klesnú až na -18 °C. Navyše bude fúkať studený vietor. Už začiatkom budúceho týždňa by sa však malo otepliť.

Ochladzovať sa začne už vo štvrtok. Cez deň bude 7 °C, v noci -10 °C. Mrazivé počasie bude pokračovať aj v piatok, keď nočné teploty v dolinách klesnú na -16 °C!

„Ochladenie spôsobí studený arktický vzduch zo severu. Znovu sa oteplí až pod vplyvom prúdenia morského vzduchu,“ povedal meteorológ Rastislav Čičmanec zo SHMÚ. Cez víkend teda bude opäť pravá zima. Na severe a východe by malo aj nasnežiť, čo poteší najmä lyžiarov.

Keď sa však chystáte na hory, dávajte si pozor na silný vietor. Najväčšie mrazy udrú v nedeľu, v dolinách bude až -18 °C! Vietor však zoslabne. Zima bude pretrvávať ešte aj v pondelok. No a konečne od utorka by mala ortuť v teplomere opäť začať stúpať. Do jari je však ešte ďaleko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu