Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia obvinila muža z Vikartoviec zo zločinu útoku na verejného činiteľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

POPRAD – Zo zločinu útoku na verejného činiteľa polícia obvinila 54-ročného muža. K prípadu došlo v piatok (30. 4.) popoludní v obci Vikartovce v okrese Poprad pri jednom z rodinných domov.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, miestny muž fyzicky napadol člena lesnej stráže, ktorý chcel v zmysle oprávnenia skontrolovať pôvod dreva uloženého na prívese traktora.

"Napriek tomu, že člen lesnej stráže preukázal svoju príslušnosť a oprávnenie ku kontrole, Vikartovčan na neho zaútočil. Nástrojom slúžiacim na priťahovanie dreva, takzvaným cepiníkom s drevenou rukoväťou a kovovým ostrým hrotom mu zaťal do pravého členka. Napadnutý muž utrpel otvorenú zlomeninu členka. Ide o ťažký úraz s predpokladanou dobou liečenia viac ako šesť týždňov," povedala Ligdayová s tým, že útočník bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac o téme: Polícia Obvinenie útok Poprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu