Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Svedkovia: Červenka banku nevylúpil, má alibi!

Hľadaný Roman Červenka Zobraziť galériu (2)
Hľadaný Roman Červenka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najhľadanejší muž Slovenska Roman Červenka (26), ktorý ušiel policajtom cez záchodové okno, nemusí byť ozbrojeným lúpežníkom. V prípade prepadnutia pobočky VÚB v bratislavskej Rači sa objavujú zaujímavosti, ktoré spochybňujú ofi ciálne informácie. Dvojici policajtov za klamstvo po Červenkovom úteku okrem vyhadzovu hrozí aj trestné stíhanie!

Policajná verzia je, že Červenka, maskovaný kuklou a ozbrojený, vylúpil pobočku VÚB v Rači, odkiaľ si odniesol takmer 170-tisíc korún. Podľa vyšetrovateľky ho usvedčujú stopy odtlačkov a DNA. Svedkovia zo včerajšej Paľby televízie Markíza tvrdia, že bol v osudný podvečer s nimi na posedení po pohrebe dvoch mužov. „Roman bol v ten deň mimo domu, ale veľmi pochybujem, že vylúpil banku,“ povedala pre Nový Čas niekoľko dní po Červenkovom úteku jeho priateľka. Podľa Paľby banka nemá k dispozícii záznam z lúpeže, pretože kamerový systém na niekoľko hodín zlyhal.

Dokazovanie lúpeže tak môže byť komplikované. Dvojicu policajtov, ktorým Červenka ušiel cez záchodové okno nemocnice na Kramároch, majú tento týždeň prepustiť. Po písomnom priznaní, že o presnom čase úteku zadržaného svojim kolegom klamali, im hrozí trestné stíhanie. Sú podozriví, že ako verejní činitelia z nedbanlivosti zmarili splnenie dôležitej úlohy. V prípade dokázania viny im na súde hrozí aj dvojročný trest. Červenku polícia hľadá márne už štvrtý týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu