Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žiaci si cez internet objednali sušinu rastlinného pôvodu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove)

BARDEJOV – V jednej zo škôl v Bardejove sa našla zelená sušina rastlinného pôvodu. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v piatok (23. 4.) ráno na zemi pri vstupe do budovy upratovačka našla priesvitné igelitové vrecúško s uzatvárateľnou lištou, v ktorej bola zelená sušina neznámej látky rastlinného pôvodu. "Odniesla ho riaditeľovi školy, ktorý okamžite kontaktoval políciu. Obsah vrecka totiž vzbudzoval dôvodný predpoklad, že ide o omamnú alebo psychotropnú látku. Polícia na mieste celú vec riadne zadokumentovala," uviedla Ligdayová s tým, že následné vyšetrovanie preukázalo, že traja školáci si spomenutú látku mali objednať prostredníctvom sociálnej siete.

Žiaci si cez internet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove)

"Jednému z nich vrecúško vypadlo z vrecka pred vstupom do školy, druhý chlapec zelenú sušinu v uvedený deň popoludní dobrovoľne vydal polícii. Zákon pri drogovej trestnej činnosti stanovuje pri základnej trestnej sadzbe trest odňatia slobody až na tri roky," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: ŽiaciInternet Sušina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu