Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia zaistila v Kalnej Roztoke viac ako 12-tisíc kusov cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOBRANCE – Balík s väčším množstvom cigariet zaistili príslušníci Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance v piatok (23. 4.) v noci v katastri obce Kalná Roztoka v okrese Snina. Ako informovala hovorkyňa RHCP Agnesa Kopernická, balík vypustili na spomínanom mieste z bližšie nešpecifikovaného lietajúceho prostriedku, ktorý priletel z Ukrajiny. Na mieste nálezu policajti kontrolovali a zadržali miestneho občana, ktorý si cigarety prišiel vyzdvihnúť.

"V balíku sa nachádzalo 7560 kusov cigariet značky PS Super Slim Blue a 5040 kusov cigariet značky Maxim Slims bez kontrolných známok na označenie tovaru, spolu 63 kartónov. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na sumu 1467,90 eura," povedala Kopernická. Pre podozrenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prevzal cigarety aj zadržaného občana SR poverený príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS) k ďalšej realizácii.

"Prípad neoprávneného preletu vonkajšej hranice nešpecifikovaným lietajúcim prostriedkom aktuálne prešetruje poverený príslušník Mobilnej zásahovej jednotky Policajného zboru RHCP Sobrance," dodala Kopernická.

Viac o téme: CigaretyPolícia SninaKalná Roztoka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu