Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Na časti diaľnic sa možno zvýši povolená rýchlosť

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Vodiči by na niektorých úsekoch diaľnic mohli v budúcnosti jazdiť rýchlejšie. Národná diaľničná spoločnosť podľa televízie Markíza zvažuje návrh, aby sa na časti diaľnic maximálna povolená rýchlosť zvýšila zo súčasných 130 kilometrov za hodinu na 140 alebo 160 km/h.

"Na cestách máme úplne iné vozidlá s úplne inými výkonmi, s úplne inými parametrami, ako to bolo v minulosti," zdôvodňoval televízii šéf Národnej diaľničnej spoločnosti Igor Choma. Podmienkou na zvýšenie rýchlosti by podľa neho bolo oplotenie diaľnice a betónové zvodidlá.

Takéto bezpečnostné podmienky by podľa Markízy mohli spĺňať viaceré úseky, ktoré sa v budúcnosti plánujú postaviť za súkromné peniaze, ale aj časti diaľnice medzi Bratislavou a Českom či úsek D1 medzi Piešťanmi a Považskou Bystricou.

Zmenám sa podľa televízie nebráni ani polícia. Nové podmienky by podľa Markízy mohli začať platiť spolu s novým cestným zákonom tento rok. Návrh zákona od ministerstva vnútra počíta okrem iného so znížením povolenej rýchlosti v obci či zvýšením niektorých pokút. Musí ho však ešte schváliť parlament.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu