Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Spoločnosť VIEM tvrdí, že košický primátor Knapík dlhuje 1,6 mil.

Primátor Knapík to považuje za diskreditáciu a bude sa brániť právnymi prostriedkami.
Primátor Knapík to považuje za diskreditáciu a bude sa brániť právnymi prostriedkami.

KOŠICE - Pohľadávku približne 1,6 milióna korún eviduje voči košickému primátorovi Františkovi Knapíkovi spoločnosť VIEM, s.r.o. Ako v piatok pre agentúru SITA uviedol konateľ spoločnosti VIEM Viliam Štrelinger, pohľadávka vznikla neuhradením poskytnutých služieb počas volebnej kampane Františka Knapíka na post primátora.

František Knapík v komunálnych voľbách v roku 2006 bol spoločným kandidátom pravicovej koalície politických strán KDH, SDKÚ-DS a SMK. Vyjadrenie primátora Františka Knapíka dnes pre agentúru SITA poskytla tlačová tajomníčka košického magistrátu Jana Geročová. Ako uvádza, primátor Knapík sa dnes po návrate zo zahraničnej služobnej cesty oboznámil s publikovanými vyjadreniami.

"Údaje, ktorých cieľom bolo zdiskreditovať jeho osobu považuje za účelovo podané a skreslené. Pán Štrelinger presiahol svojimi výrokmi hranicu zákona a nekalým spôsobom ohovoril primátora v médiách. Jeho dlhodobá snaha presvedčiť médiá o nesplatení záväzkov z volebnej kampane je namierená voči osobe primátora a zavádza lživými tvrdeniami aj verejnosť. Na základe týchto skutočností sa primátor rozhodol použiť dostupné právne prostriedky na ochranu svojej osoby," uvádza sa v stanovisku.

"Nebojím sa, že primátor použije dostupné právne prostriedky. František Knapík nie je schopný dokladovať financovanie volebnej kampane v komunálnych voľbách v roku 2006. Knapík a Marek Kažimír - finančný manažér kampane tvrdia, že bilboardová kampaň bola zaplatená prostredníctvom spoločnosti Amadeus - tá však tvrdí, že s našou spoločnosťou nemala uzatvorený obchodný vzťah týkajúci sa billboardov," tvrdí Štrelinger.

Ako uviedol Štrelinger, spoločnosť VIEM, s.r.o. vlastní dôkazy o tom, že František Knapík vo funkcii primátora zneužil, využil a použil pracovníkov magistrátu na priame zapojenie sa do kampane, a to aj v pracovnom čase.

"Vyzývame Františka Knapíka, aby okamžite vyrovnal svoje podlžnosti a aby transparentne preukázal legálny spôsob financovania kampane, či už prostredníctvom spoločnosti Amadeus, alebo spoločnosti VIEM, alebo iným spôsobom. Za jediný legálny spôsob považujeme darovacie zmluvy a ich legálne prevedenie do účtovníctva spomínaných firiem," vyhlásil Štrelinger.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu