Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Problémy na ceste do Vrátnej doliny: Zablokoval ju balvan, zasahovať museli hasiči

Cestu zablokoval balvan
Cestu zablokoval balvan (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

TERCHOVÁ - Cestu tretej triedy v Terchovej smerom do Vrátnej doliny v sobotu v skorých ranných hodinách zablokoval po zosuve svahu balvan. Na mieste zasahovali v spolupráci s obcou a cestármi hasiči, ktorí cestu ešte pred 10.00 h sprejazdnili. Udalosť si nevyžiadala zranenia.

Hasičom udalosť v Terchovej nahlásili po 05.30 h; na miesto vyslali Záchrannú brigádu Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline s dvoma kusmi technikmi a následne i príslušníkov hasičskej stanice v Terchovej. "Na ceste bolo popadaných viacero skál, jedna z nich mala rozmery približne tri metre kubické. Naše práce spočívali v odstránení popadaných kusov stromov. Odstránili sme takisto popadané skaly a upravili časť brehu tak, aby sa dal v prípade núdze sprejazdniť jeden jazdný pruh," priblížil riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Spadnuté skaly a stromy na ceste vo Vrátnej doline ‼️🚨 Hasiči boli dnes krátko po 5-tej hodine ráno privolaní k...

Uverejnil používateľ Hasičský a záchranný zbor Sobota 3. apríla 2021

Po dohode so starostom Terchovej a pracovníkmi správy ciest zasahujúci hasiči podľa neho vyžiadali techniku v podobe nakladača a rozbíjača skál, prostredníctvom ktorého ešte pred 09.00 h najväčšiu zo skál pracovníci rozbili. Okolie cesty pracovníci zabezpečili tak, aby tam nedošlo k ďalšiemu prípadnému zosuvu. Hasiči predpokladajú, že k udalosti, ktorá si nevyžiadala zranenia, došlo ešte medzi 02.00 a 03.00 h, dodal Kapusniak.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová na sociálnej sieti pripomenula, že celý úsek, kde k zosuvu došlo, je v najvyššom stupni ochrany prírody. "Prednedávnom sme sanovali bralo z druhej strany. Mimoriadna situácia naďalej pretrváva. Dnes vidíme, že úsekov na zabezpečenie je viac," uviedla Jurinová. Na miesto by podľa nej mali ešte v priebehu soboty prísť i geológovia, aby posúdili stabilitu terénu.

Viac o téme: CestaHasičiBalvanVrátna dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu