Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Novela zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov počíta so zvýšením materského

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR víta iniciatívu poslancov Národnej rady SR Juraja Krúpu (OĽANO) a Vladimíry Marcinkovej (Za ľudí), ktorej cieľom je novelizácia zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov. Nová právna úprava počíta s ďalšou stabilizáciou sociálneho zabezpečenia nielen príslušníkov Ozbrojených síl SR, pričom pôjde o zvýšenie materského na 75 % čistého denného služobného platu. S návrhom musí ešte súhlasiť plénum Národnej rady SR.

"Som veľmi rád, že aj týmto krokom postupne napĺňame ciele a úlohy, ktoré nám vyplývajú z Programového vyhlásenia vlády SR. Teší ma to o to viac, že ide o oblasť, ktorá bude mať reálny vplyv na skvalitnenie života nielen našich profesionálnych vojačiek," priblížil minister obrany SR Jaroslav Naď. Zároveň doplnil, že snahou rezortu je nastaviť celý systém sociálneho zabezpečenia profesionálnych vojakov tak, aby bol pre nich dlhodobou oporou a zároveň prispieval k posilňovaniu spoločenskej prestíže vojenského povolania.

Cieľom predloženého návrhu je snaha zlepšiť sociálnu situáciu príslušníkov Policajného zboru SR a príslušníkov Ozbrojených síl SR, ako aj ostatných ozbrojených a bezpečnostných zložiek, ktorí sú poberateľmi materského a z dôvodu tehotenstva alebo trvalej starostlivosti o novonarodené dieťa nemôžu vykonávať štátnu službu policajta alebo vojaka. V súčasnosti je výška materského stanovená v sume 70 % čistého denného služobného platu.

Viac o téme: VojaciMaterskáPolícia Novela zákona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu