Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NAKA prehľadáva dom exmanželky najbohatšieho Slováka! Má ísť o násilný zločin

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra prehľadáva dom exmanželky jedného z najbohatších Slovákov Ivana Chrenka. Chrenko rezidenciu neobýva, žije v nej len jeho bývalá manželka. Akcia má súvisieť s násilným trestným činom, ten sa však netýka veľkopodnikateľa.

Zásah NAKA vo vile v Marianke (Zdroj: Topky.sk)

O akciii NAKA v dome exmanželky jedného z najbohatších Slovákov informovala televízia JOJ. Prvotné informácie hovorili o tom, že NAKA prehľadáva rozsiahlu rezidenciu v Marianke. Zdá sa však, že policajti prehľadávajú dom Chrenkovej exmanželky o pár kilometrov ďalej. Akcia má súvisieť s násilným trestným činom. Ten sa však nemá týkať veľkopodnikateľa, ale tretej osoby. Podľa našich informácií má ísť o záhradníka. Ten má bývať v dome pre zamestnancov. Policajti však rozbili okná na vile. Pri akcii mali byť prítomné aj deti.

"V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne informácie," uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

V rukách NAKA skončilo päť podozrivých osôb: Počas akcie zaistili luxusné tátoše

"Medializovaný zásah NAKA nijak nesúvisí s naším majoritným vlastníkom p. Ivanom Chrenkom, ani s jeho podnikateľskými či súkromnými aktivitami. Zásah prebiehal v nehnuteľnosti, ktorá nie je vo vlastníctve nášho majoritného vlastníka, a v ktorej ani nebýva," uviedol Sebastián Révay, hovorca HB Reavis Slovakia. 

Stanovisko poskytol aj právny zástupca pani Chrenkovej, ktorá je majiteľkou pozemku, na ktorom zásah NAKA prebiehal.

„Potvrdzujeme, že dnes ráno bol vykonaný zásah NAKA u zamestnanca servisnej spoločnosti, ktorý sa pracovne zdržiava v správcovskom dome na pozemku V. Chrenkovej. Zásah NAKA smeroval len voči tomuto zamestnancovi v súvislosti s jeho súkromnými aktivitami a nemá nič spoločné s našou mandantkou, jej rodinnými príslušníkmi, ani so žiadnymi osobami s rovnakým priezviskom ako má naša mandantka,“ uviedol právny zástupca V. Chrenkovej z advokátskej kancelárie Law & Trust.

Ivan Chrenko je developer skupiny HB Reavis, ktorá realizuje známe projekty na Slovensku, v Česku, Chorvátsku, Poľsku a Maďarsku. Chrenko je podľa časopisu Forbes najbohatším Slovákom. Jeho majetok sa odhaduje na 1650 miliónov eur. 

Správu budeme aktualizovať. 

 

Viac o téme: ZásahNAKAHB ReavisIvan Chrenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu