Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Horskí záchranári našli pozostatky muža: Pravdepodobne ide o nezvestného seniora

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Horskí záchranári zo Slovenského raja našli v sobotu v oblasti medzi Prielomom Hornádu a Kláštoriskom mužské telesné pozostatky. Ako Horská záchranná služba (HZS) informovala na svojej internetovej stránke, pravdepodobne ide o pozostatky 73-ročného Františka T., ktorý bol od 30. augusta 2020 nezvestný.

Horskí záchranári sa v sobotu do exponovaného terénu vybrali práve s cieľom dohľadávania sedem mesiacov nezvestného seniora. Po náleze mužského tela bez známok života mali miesto nálezu zdokumentovať a pozostatky odovzdať príslušníkom Policajného zboru. "Ďalším vyšetrovaním príčiny smrti, ako aj potvrdením totožnosti nájdených pozostatkov sa bude zaoberať polícia," doplnila HZS.

Nezvestný František T.
Zobraziť galériu (3)
Nezvestný František T.  (Zdroj: HAKA)

Ako priblížila, do pátracej akcie po 73-ročnom mužovi, ktorý sa nevrátil domov z bohoslužby na Kláštorisku, niekoľko týždňov po jeho zmiznutí pátrali nielen horskí záchranári, mužovi rodinní príslušníci a dobrovoľníci, ale aj policajti, hasiči, vojaci a dokonca aj letka ministerstva vnútra. "Prehľadávali sa zostupové trasy z Kláštoriska, rokliny ústiace zo zostupovej trasy ku Prielomu Hornádu, doliny, skalné brehy aj lesné porasty a okolité jaskyne. Všetko bolo, žiaľ, bezúspešné," pripomenuli horskí záchranári s tým, že po sobotnom náleze pátranie po nezvestnom ukončili.

Horskí záchranári našli pozostatky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HAKA)

Viac o téme: PozostatkySeniorHorskí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu