Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Najvyšší súd potvrdil ďalší 25-ročný trest za zabitie bezdomovcov

BRATISLAVA - Najvyšší súd dnes potvrdil 25-ročný trest najťažšieho väzenia aj tretiemu mužovi obžalovanému z usmrtenia dvoch bezdomovcov. Súd tak právoplatne ukončil prípad spred vyše štyroch rokov, pri ktorom košickí bezdomovci na smrť ubili iného bezdomovca a ďalšieho zavraždili v obave, že by ich udal polícií.

Prípad sa odohral v roku 2003 okolo Vianoc v bezdomoveckej chate v košickej záhradkárskej lokalite. Po spore o peniaze sa podľa rozsudku košického krajského súdu strhla bitka, ktorú neprežil jeden muž. Obeť bezdomovci zakopali na smetisku. Priateľa zabitého bezdomovca potom trojica hlavných odsúdených zavraždila, aby ich neusvedčil.

Najvyšší súd dnes potvrdil výnimočný, 25-ročný trest tretiemu obžalovanému Júliusovi Horváthovi. Podľa jeho advokátky Adriany Krajníkovej to bol práve on, vďaka ktorému polícia prípad odhalila. Horváth sa totiž podľa nej o vraždách zmienil pred svojím otcom, ktorý to potom povedal polícii. Odsúdený vinu popieral, advokátka namietala najmä to, že pri vyšetrovaní prípadu sa vraj objavili viaceré rozpory.

Dvom ďalším spoluobžalovaným potvrdil Najvyšší súd výnimočné tresty ešte minulý mesiac. Miernejšie tresty vtedy tiež súd potvrdil trom ženám, ktoré boli pri čine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu