Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za vraždu starej mamy dostal 12 rokov

BANSKÁ BYSTRICA – Na dvanásť rokov odňatia slobody odsúdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 24-ročného Ivana Kubelku z Oždian v okrese Rimavská Sobota. Kubelka pred dvomi rokmi opitý dobil svoju starú matku na smrť.

Okresný súd v Rimavskej Sobote mladíka uznal za vinného zo zločinu zabitia a vymeral mu desať rokov väzenia. Voči rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý požadoval prísnejší trest vzhľadom na to, že Kubelka bol v minulosti šesťkrát súdne trestaný a aj v súčasnosti je vo väzbe za sériu vlámaní.

Vyšší trest si podľa žalobcu Kubelka zaslúžil aj pre brutálny a agresívny útok na starenku. Tá zomrela po rozsiahlych poraneniach hlavy, pretože jej nebola poskytnutá pomoc. Kubelka si po čine ľahol spať a pomoc privolal až na druhý deň, keď starenka už bola mŕtva.

Kubelka žil so starou matkou sám, pretože otec mu zomrel a matka ich opustila, keď mal dva roky. Kubelka na starú mať zaútočil už ako mladistvý. Požadoval od nej peniaze najmä vtedy, keď dostala dôchodok.

Krajský súd v plnom rozsahu akceptoval odvolanie prokurátora. Vzhľadom na mimoriadne brutálny útok a na kriminálnu minulosť Kubelku mu sprísnil trest na hornú hranicu sadzby. Jeho rozhodnutie je právoplatné a sudca hneď nariadil i výkon trestu. Kubelka si ho odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu