Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Bratislave horela škola! VIDEO Evakuovali deti aj učiteľov

V Bratislave horí základná škola. Zobraziť galériu (11)
V Bratislave horí základná škola. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari strechy základnej školy na Palisádach v Bratislave, ktorý vypukol pred jedenástou hodinou.

V Bratislave horí strecha základnej školy, evakuovali deti aj učiteľov (Zdroj: Vlado Anjel)

Informovali o tom hasiči na sociálnej sieti. V škole sa podľa nich nachádzal zatiaľ nezistený počet detí a učiteľov, ktorí vykonali evakuáciu ešte pred príchodom hasičov.

Tragický požiar rodinného domu v Komjaticiach: Pri hasení plameňov našli uhorené telo

"Požiar vznikol na streche školy, na ktorej pracovali robotníci a zasiahol jej drevenú konštrukciu. Hasiči z Radlinského a Hálkovej sa momentálne snažia požiar lokalizovať, doposiaľ sa nikto nezranil," informoval Hasičský a záchranný zbor. 

V Bratislave horela strecha
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

V Bratislave horela strecha
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

V Bratislave horela strecha
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

V Bratislave horí základná
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: HaZZ)

V Bratislave horí základná
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: HaZZ)

Všetky evakuované osoby z budovy súkromnej školy na bratislavských Palisádach sú v bezpečí, momentálne sú umiestnené v náhradnom objekte. Deti i učitelia opustili budovu ešte pred príchodom hasičov. "Pri požiari bolo evakuovaných 87 detí a 21 vychovávateľov z MŠ a 109 študentov a 29 učiteľov zo ZŠ," spresnili z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ. "Na mieste momentálne zasahujú všetky bratislavské hasičské stanice s viacerými cisternami," dodali hasiči.

V Bratislave horela škola!
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Jakub Ladislavsson Ertl, FB/Staré Mesto - srdce Bratislavy)

Požiar strechy základnej školy na Palisádach Dve desiatky hasičov momentálne zasahujú pri požiari strechy základnej...

Uverejnil používateľ Hasičský a záchranný zbor Pondelok 15. marca 2021

Oficiálna stránka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto na Facebooku informovala, že v týchto chvíľach je už situácia bezpečná. Deti sa nachádzajú v druhej budove školy na Panenskej ulici, odkiaľ si ich vyzdvihujú rodičia. "Komunikujeme s vedením školy, ponúkli sme pomocnú ruku. V pohotovosti je sú aj naši dobrovoľní hasiči z DHZO BA-Staré Mesto," informovala Zuzana Aufrichtová, starostka Starého Mesta.

Vyjadrenie školy

"Dnes predpoludním okolo 11:00 vznikol požiar na streche DSB Deutsche Schule Bratislava na Palisádach. Ide o dočasné priestory, ktoré má škola v prenájme až do dokončenia jej vlastnej novej budovy, ktorá sa stavia na Bárdošovej 33 v Bratislave. K požiaru došlo na streche objektu, kde v tom čase pracovali na jej oprave robotníci. Opravu zabezpečovala externá firma objednaná majiteľom budovy, ktorý je zároveň prenajímateľom priestorov pre Deutsche Schule Bratislava. Všetky deti a personál ako materskej školy, tak aj základnej školy boli urýchlene evakuovaní a nedošlo k zraneniu žiadnej osoby," informoval v tlačovej správe predseda predstavenstva školy Peter Kršák a dodal, že deti a personál boli presunutí do náhradnej budovy. Zároveň poďakoval zasahujúcim zložkám, ministrovi školstva aj starostke mestskej časti Staré Mesto za pomoc pri riešení vzniknutej situácie.

Viac o téme: DetiPožiarHasičiEvakuáciaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu