Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia obvinila vodiča, ktorý mal dopravnú nehodu pri obci Budimír

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE – Štyridsaťjedenročný vodič, ktorý mal pri obci Budimír v okrese Košice-okolie dopravnú nehodu, šoféroval napriek zákazu a odmietol dychovú skúšku.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že ho umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

K dopravnej nehode došlo v sobotu (27. 2.) popoludní. Muž išiel osobným autom po ceste od Košíc a smeroval na obec Budimír. „Na diaľničnom privádzači sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, zišiel vozidlom vľavo z cesty, na čo zareagoval strhnutím volantu vpravo. Autom sa otočil do protismeru a narazil do odvodňovacieho žľabu vedľa cesty,“ spresnila. Ľahké zranenia utrpeli vodič aj dvaja spolujazdci.

Podľa Ivanovej sa vodič odmietol podrobiť vyšetreniu na zistenie prítomnosti návykovej látky v dychu. Lustráciou policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do júla roku 2024.

Viac o téme: Dopravná nehodaPolícia Obvinenie Budimír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu