Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Situácia v Trenčianskom kraji je mimoriadne závažná: Vo viacerých okresoch opäť zatvoria školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

TRENČÍN - Školy a školské zariadenia v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Myjava zostanú od budúceho týždňa zatvorené a žiaci sa budú učiť dištančnou formou. Zriaďovateľom to nariaďuje nová vyhláška hygienikov s účinnosťou od 1. marca.

Zákaz prezenčnej výučby sa vzťahuje na materské, základné, špeciálne základné a stredné školy. Zatvorené zostanú aj zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku, základné umelecké školy či ďalšie zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, spresnila vo vyhláške regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Otvorené môžu podľa vyhlášky zostať zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zamestnancov orgánov štátnej správy a  prevádzkovateľov na úseku kritickej infraštruktúry, pracovníkov v  zdravotníctve, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, ako i pracovníkov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života. Opatrením reaguje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín na aktuálnu epidemiologickú situáciu v spomínaných okresoch v súvislosti s ochorením COVID-19.

Viac o téme: ŠkolyKoronavírusTrenčiansky krajZatvorenie škôl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu