Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Deti sa vracajú do lavíc: V piatok sa obnovilo prezenčné vyučovanie v 2707 školách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - V piatok bolo obnovené prezenčné vyučovanie v 2707 školách, z toho išlo o 1180 materských škôl, 1237 základných škôl a 290 stredných škôl. Medzi jednotlivými typmi škôl sú zarátané aj špeciálne školy. Vyplýva to z piatkových údajov k 10.30 h, ktoré poskytol odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Počet žiakov učiacich sa prezenčne dosiahol v piatok hodnotu 177.008. Do materských škôl sa vrátilo vyše 48.600 detí, do základných škôl 108.793 žiakov a do stredných škôl 19.574 žiakov. Celkovo sa obnovilo vyučovanie v 10.094 triedach. Pričom v materských školách to bolo v 2702 triedach, v základných školách v 6607 triedach a v stredných školách v 785 triedach.

Na strednom Slovensku v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji sú počas aktuálneho týždňa jarné prázdniny. Od pondelka 22. februára sa začínajú na východnom Slovensku v Prešovskom a Košickom kraji. Žiaci môžu počas jarných prázdnin navštevovať dobrovoľné jarné školy.

Nitra chce školy otvárať v marci

Mesto Nitra plánuje v marci otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl. Ako informovala radnica, škôlky sa podľa záujmu rodičov otvoria od 1. marca. Školy otvorí mesto po jarných prázdninách 8. marca.

V týždni od 22. do 28. februára tak zostanú mestské školské zariadenia ešte zatvorené. „Školy v tomto týždni odporúčali ponechať zatvorené krízový štáb mesta Nitra, Bezpečnostná rada okresu Nitra a Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre,“ oznámil mestský úrad.

Do konca februára preto v Nitre zostanú otvorené iba škôlky a školské kluby pre tie deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, prípadne im povaha ich práce neumožňuje pracovať z domu. „Tieto deti budú môcť chodiť do škôlok aj školských klubov aj počas budúceho týždňa,“ doplnil magistrát.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyPandémiaŠkôlkySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu