Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Škandál! Policajti sfalšovali maturitu

Budúcnosť krompašskej mestskej polície je neistá. Zobraziť galériu (3)
Budúcnosť krompašskej mestskej polície je neistá. (Zdroj: Nový Čas)

KROMPACHY - Škandál a hanba! Dobré meno mestskej polície v Krompachoch poškvrnili jej dvaja členovia. Slavomír Ľ. a Rudolf V. neprávom tvrdili, že majú maturitu.

Po tom, ako na nich prišlo anonymné oznámenie, sa priznali. A hoci kriminalita v Krompachoch stúpa, mestskú políciu po tomto prešľape asi rozpustia.

Slavomír Ľ. sfalšoval maturitné vysvedčenie z učilišťa. Podľa našich informácií mal dokonca v minulosti problémy so zákonom, na základe čoho nesmel istý čas pracovať v službách polície. Druhý expolicajt ako psovod doložil čestné vyhlásenie, že maturitu má. Všetko sa vyjasnilo pred pár dňami, keď na chýbajúce vzdelanie oboch policajtov upozornil anonym. Vyšetrovaním sa zistilo, že ani jeden z krompašských mužov zákona nemá požadované stredoškolské vzdelanie. Slavomír Ľ. i Rudolf V. pod tlakom faktov rezignovali. Primátorka Iveta Rušinová povedala, že to boli dobrí policajti a trestné oznámenie na nich nepodá. Či tak urobí prokurátor, známe nie je.

Primátorka dodala: „O osude mestskej polície rozhodnú poslanci budúci týždeň. Buď ju zrušíme, alebo sa prijmú ďalší policajti.“ Momentálne majú v meste len päť policajtov. Nárast kriminality je však hrozivý. Upozornilo na to nedávno aj vedenie firmy Kovohút, v areáli ktorej zlodeji doslova rabujú všetko, čo im príde pod ruky. Pre nedostatok financií v Krompachoch už rok nefunguje ani rómska dobrovoľná stráž, ktorá dohliadala na poriadok v problémových štvrtiach mesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu