Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Maďari pomohli Smeru!

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová

BRATISLAVA - Veľký deň pre stranu Smer sa blíži. Rozhodnutie o jeho návrate do európskych štruktúr je už na obzore. Práve na Deň zaľúbených by sa strana Roberta Fica mala stať opäť súčasťou Socialistickej internacionály.

Túto informáciu Novému Času potvrdila aj europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová s tým, že Smeru výrazne pomohli maďarskí socialisti!

O tom, že za Smer lobovali paradoxne práve Maďari, s ktorými máme najviac naštrbené vzťahy, sa hovorilo v politických kuloároch už dlhšie. Na otázku Nového Času, či práve maďarskí socialisti zalobovali v prospech návratu Smeru do Strany európskych socialistov (PES), odpovedala europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová jednoznačne: "Áno." "Stopercentne to bude isté, až keď sa to odhlasuje, ale 14. februára to vyzerá nádejne," dodala.

Podľa hovorkyne Smeru Kataríny Kližanovej-Rýsovej Smer trpezlivo čaká na rozhodnutie PES a dovtedy to nebude komentovať. Podľa informácií Nového Času pomohli Smeru aj niektorí vplyvní maďarskí podnikatelia zo Slovenska. Medzi nimi sa spomína najmä Oszkár Világi, ktorý šéfuje Slovnaftu. Ten mal blízko k predchádzajúcemu vedeniu SMK. "Čítal som minimálne od jedného europoslanca, že Smer by sa mal vrátiť do skupiny socialistov," komentoval návrat Smeru do PES expredseda SMK Béla Bugár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu