Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kaliňák preveruje webovú stránku Slovenskej pospolitosti

Róbert Kaliňák
Róbert Kaliňák

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra preveruje webovú stránku občianskeho združenia Slovenská pospolitosť, či nepropaguje fašizmus, povedal dnes počas pravidelnej Hodiny otázok v parlamente šéf rezortu Robert Kaliňák. Obsah stránky sa nepozdáva poslancovi za SMK Gáborovi Gálovi, ktorý na ňu upozornil ministra vnútra.

Gál ešte v stredu našiel na stránke informácie o pochode Hlinkovej gardy, Adolfovi Hitlerovi, bol na nej aj hákový kríž a nápis nežidovský obchod. Dnes to už na stránke nie je. „Je tam Alexander Mach, Vojtech Tuka, je tam plno bývalých hodnostárov slovenského štátu, čiže mne je zrejmé, že tejto organizácii ide o propagáciu fašizmu a ďalších nežiaducich javov,“ povedal v pléne Gál ministrovi Kaliňákovi. „Nemám takúto informáciu, preskúmavam tú informáciu, ktorú ste mi poskytli včera (v stredu),“ vyhlásil Kaliňák.

Minister povedal, že rezort vnútra podrobne monitoruje správanie tohto občianskeho združenia, špeciálne ich sledujú po tom, ako sa zrušila politická strana Slovenská pospolitosť. Jej nasledovníčkou sa stalo práve občianske združenie. „Žiaľ, v tejto chvíli nemám k dispozícii konkrétny dokument, na základe ktorého by sme mohli vyhodnotiť toto správanie,“ priznal dnes Kaliňák a dodal, že ak sa preukáže porušenie zákonov, bude konať.

Šéf rezortu označil za úspech, že Slovenská pospolitosť už neorganizuje fakľové pochody. Podľa neho na poslednej akcii členovia pospolitosti už neprovokovali uniformami Hlinkovej gardy, ale zišli sa v civile.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu