Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Telefonické spojenie poltárskej polikliniky obnovili

V tejto budove už desiatky rokov funguje jediná poliklinika v Poltárskom okrese. Navštevujú ju pacienti z okruhu 50 kilometrov.
V tejto budove už desiatky rokov funguje jediná poliklinika v Poltárskom okrese. Navštevujú ju pacienti z okruhu 50 kilometrov. (Zdroj: Nový Čas)

POLTÁR - Telefonické linky poltárskej polikliniky dnes popoludní obnovili. Linky mal dať zrušiť nový majiteľ polikliniky, spoločnosť Spc Bankruptcy, povedal ČTK Pavel Olšiak z vedenia firmy P.& P. MED, ktorá doteraz niektoré ordinácie na poliklinike prevádzkovala a Spc jej nepredĺžila nájomnú zmluvu.

Žiadosť o zrušenie liniek polikliniky k dnešnému dňu eviduje aj T-Com. Pacienti sa dopoludnia nemohli dovolať svojim lekárom a konzultovať s nimi zdravotný stav.

"Na uvedené čísla evidujeme žiadosť zákazníka o zrušenie linky," povedala ČTK Alena Fričová zo spoločnosti T-Com. Dôvod, prečo dopoludnia telefóny nefungovali a kedy budú natrvalo odpojené, však nespresnila. Podľa Olšiaka je možné, že noví majitelia chcú takto urýchliť vypratanie ordinácií nájomníkmi. Tie by mali lekári zamestnaní firmou P.& P. MED uvoľniť do piatku. S firmou Spc Bankruptcy sa ČTK nepodarilo skontaktovať.

Banskobystrický samosprávny kraj, ktorý polikliniku predal, ani poltársky primátor do sporu obchodných spoločností nechcú vstupovať. "Je to vec obidvoch firiem, ako sa dohodnú," povedal ČTK primátor Pavel Rončák. Pokiaľ však firmy nenájdu riešenie, hrozí, že niektorí pacienti prídu o svojich lekárov a za lekárskou starostlivosťou budú musieť cestovať do Lučenca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu