Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Farmári spreneverili 55 miliónov

Pri domovej prehliadke našla polícia u bývalej riaditeľky rôzne spisy ako dôkazový materiál.
Pri domovej prehliadke našla polícia u bývalej riaditeľky rôzne spisy ako dôkazový materiál. (Zdroj: Nový Čas)

ČADCA - Polícia odhalila doteraz najväčší podvod s dotáciami na Slovensku. Pracovníčka ministerstva pôdohospodárstva Anna Š. mala s tromi ďalšími páchateľmi obrať štát o 55 miliónov korún. Teraz im hrozí 12-ročné väzenie.

Anna Š. pracovala v Čadci ako riaditeľka regionálneho odboru ministerstva pôdohospodárstva v rokoch 2001 - 2003. Na jej podivné čachre upozornil jej nástupca. "Nemám vám čo teraz povedať, dovidenia," stroho komentovala policajné obvinenie Anna Š. Potom, keď v Čadci skončila, ešte pol roka pracovala v Bratislave na ministerstve pôdohospodárstva. "Tušila, že má problémy, snažila sa z toho dostať," povedal zdroj polície. Jej komplici mali podľa polície klamať pri žiadostiach o podporu na pôdu, hospodárske zvieratá či kúpu strojov.

"Napríklad žiadali dotáciu na 700 hektárov pôdy, pričom v skutočnosti mali necelé dva hektáre," uviedol vedúci ekonomickej kriminality žilinskej polície Pavol Michalík. Podľa neho sa tak táto štvorica obohatila o 55 miliónov korún. Tie si mali nechať pre seba. "Tento prípad je v rámci dotačnej politiky asi najväčší na Slovensku," dodal Michalík. K dotačnému podvodu malo prísť za ministrovania Zsolta Simona, ktorý spolupracoval s políciou. "Z regionálnej pobočky sa vtedy stratili aj niektoré dokumenty," uviedol Simon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu