Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Policajti našli opité deti!

NOVÉ ZÁMKY - Kontrola v novozámockom klube odhalila opité deti. Policajti dostali informáciu, že v Nových Zámkoch v IMC Rock klube sa má v piatok stretnúť pri hudbe skupina pravicových extrémistov.

Keďže o akcii nebol informovaný ani Mestský úrad v Nových Zámkoch, policajti sa rozhodli skontrolovať klub. Na tejto organizátormi utajovanej akcii sa stretlo asi 100 až 120 ľudí z rôznych kútov Slovenska.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, pri kontrole asi o 21:30 policajti zistili, že na stretnutí sú aj mladiství, u troch z nich dokonca zistili policajti alkohol v dychu. Najviac zarážajúce bolo zistenie, že jeden z prítomných manželských párov bol v klube aj so svojimi synmi, 12-ročným Viliamom a 10-ročným Richardom. Polícia toto zistenie postúpi Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, Odboru sociálnych vecí v Nových Zámkoch.

Policajti pri kontrole odhalili aj ďalší priestupok, jeden z návštevníkov mal totiž u seba zbraň, ktorú má síce v legálnej držbe, bol však pod vplyvom alkoholu.



Na diskotéke v Pliešovciach bolo až 12 mladistvých pod vplyvom alkoholu!

Dodržiavanie zákazu podávania alkoholu mladistvým kontrolovali policajti aj v okresoch Detva a Zvolen v noci zo soboty na nedeľu. Jeho porušovanie zistili najmä na diskotéke v Pliešovciach, kde až dvanásť mladistvých bolo pod vplyvom alkoholu. Oveľa lepšie sa skončili kontroly na diskotéke v Hriňovej, v pohostinstve v Sliači a v dvoch pohostinstvách v Detve. Tam policajti zistili, že alkohol požili len dvaja mladiství.

"Preventívno-bezpečnostná akcia bola zameraná aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a eliminovanie protiprávneho konania. Zapojilo sa do nej 27 policajtov poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Zvolene a 8 policajtov Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Banskej Bystrici. Prevahu medzi mladistvými, ktorí boli pod vplyvom alkoholu, mali dievčatá. Najvyššie zistené množstvo alkoholu u chlapca bolo 1,56 promile, u dievčaťa 0,83 promile. Za podávanie alkoholu osobám mladším ako 18 rokov uložili policajti dve blokové pokuty," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Počas spomínanej akcie policajti zaznamenali 5 priestupkov, z nich 2 na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami. Po jednom aj v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a verejného poriadku. Ďalší sa týkal porušenia zákona o občianskych preukazoch, dodala Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu