Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nahnevaní pacienti: Na vyšetrenie čakáme dvakrát!

„S lístkami a dvojnásobným čakaním to vôbec nebol dobrý nápad,“ povedala košická dôchodkyňa Eva Czitoová (65).
„S lístkami a dvojnásobným čakaním to vôbec nebol dobrý nápad,“ povedala košická dôchodkyňa Eva Czitoová (65). (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Pacienti na východe hromžia! Nahlas hovoria o šikanovaní. Vypisovaním lístkov k špecialistom sa totiž v čakárňach všeobecných lekárov zbytočne tvoria dlhé rady. Lekári pre nával práce nestíhajú a často obchádzajú zákon.

"S tými lístkami to vôbec nie je dobrý nápad! Až dvakrát čakať na vyšetrenie je zbytočnou stratou času. A teraz v chrípkovom období je navyše riziko, že v čakárni ochoriete,“ posťažovala sa dôchodkyňa z Košíc Eva Czitoová (65), ktorá sa k výmennému lístku dopracovala po dvoch hodinách.

Jeden z košických špecialistov naznačil, že situácia s vypisovaním výmenných lístkov je neúnosná: „Mnohí pacienti sa u obvodného lekára zvyknú ohlásiť len telefonicky a prídu si rovno po lístok. Dostanú ho bez predchádzajúceho vyšetrenia. Od mojich pacientov viem, že v niektorých prípadoch si lekár za vypísanie výmenného lístka nechal dokonca zaplatiť.“

Všeobecný lekár v Medzeve Ondrej Gajdoš však dramatický nával pacientov nezaznamenal. Novinku si navyše pochvaľuje: „Zdravie je najvyššia hodnota, pacient si preto na lekára vždy musí nájsť čas. A je dobré, keď ho vyšetrí najprv praktický lekár. Samozrejme, musí ho vidieť, inak ho nemôže poslať k špecialistovi.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu