Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín zaočkovali 2045 osôb, mimo služby je 101 zamestnancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRENČÍN – O očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je vo Fakultnej nemocnici Trenčín veľký záujem, do štvrtka podali vakcínu 2045 osobám. Informovala o tom hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

„Okrem našich zamestnancov dostali vakcínu aj zdravotníci nemocnice v Novom Meste nad Váhom, zdravotníci a epidemiológovia z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne, pracovníci mobilných odberových miest, zdravotníci z prvej línie ambulantnej sféry, študenti Fakulty zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne,“ uviedla Holecová.

Ako dodala, vakcínu dostali aj vojaci, policajti a zdravotníci z kritickej infraštruktúry, zamestnanci obslužných organizácií vykonávajúci činnosť v nemocnici, ale aj zamestnanci väzenskej nemocnice v Trenčíne, hospicu a zdravotní záchranári. „Z celkového počtu zaočkovaných tvoria 73 percent zdravotníci z FN Trenčín,“ uzavrela hovorkyňa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici zaočkovali podľa riaditeľa Igora Steinera do štvrtka asi 600 zdravotníkov. Okrem zamestnancov nemocnice dostalo vakcínu aj 120 zdravotníkov z iných organizácií v okresoch Považská Bystrica, Púchov a Ilava.

Mimo služby je 101 zamestnancov

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín je momentálne v samostatnom pavilóne 75 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, obsadené sú na 75 percent. „Na iných oddeleniach máme reprofilizovaných ďalších 60 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, tie sú obsadené na 58 percent. Zo 14 lôžok na COVID oddelení anestézie a intenzívnej medicíny je momentálne 13 pacientov, všetci sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ doplnila Holecová.

Ako dodala, celoplošné testovanie v Trenčíne pomohlo včas zachytiť bezpríznakových nosičov ochorenia, ktorí by mohli zapríčiniť ďalšie nekontrolované šírenia ochorenia. Zabránilo sa tak väčšiemu náporu na covidové lôžka v nemocnici. „K dnešnému dňu máme 101 zdravotníkov vyradených z pracovného procesu. Z toho je desať lekárov, 52 zdravotných sestier a 39 ostatných zdravotníckych pracovníkov,“ doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: NemocnicaOčkovanieTrenčínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu