Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Nemocnice Svet zdravia na východe sa chystajú na zhoršený epidemiologický vývoj

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

MICHALOVCE - Nemocnice Svet zdravia na východnom Slovensku sa pripravujú na zhoršený epidemiologický vývoj, špeciálne v košickom regióne. Uviedol to hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ s tým, že v Spišskej Novej Vsi sa napríklad tento týždeň podarilo zvýšiť kapacitu covidových lôžok na 94, z toho sú štyri lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou a 58 s priamym prívodom kyslíka.

Podľa hovorcu sedem nemocníc spolu disponuje 435 lôžkami, na ktorých je aktuálne 257 pacientov s ochorením COVID-19. Najviac pacientov s týmto ochorením je hospitalizovaných v Michalovciach, a to 65, v Humennom 46 a v Spišskej Novej Vsi 40. Naďalej sú takmer plne obsadené lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou. Na pôde všetkých nemocníc siete Svet zdravia spustili vakcináciu zdravotníkov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Od stredy do dnešného dňa bolo zaočkovaných 1800 zamestnancov, vďaka čomu sa výrazne zvýši úroveň ich ochrany a bezpečnosti. V očkovacom programe sa bude pokračovať aj na budúci týždeň,“ uviedol Kráľ. Ako dodal, personálna situácia je stabilizovaná a čoraz viac zdravotníkov sa vracia späť z karantény. To podľa jeho slov vytvára kľúčový predpoklad na zvládnutie zhoršeného epidemiologického vývoja v regióne.

Viac o téme: PandémiaNemocniceSlovenskoKoronavírusSvet zdravia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu