Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Nemocnica Poprad zaočkovala prvých zamestnancov

Nemocnica v Poprade
Nemocnica v Poprade (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

POPRAD - Nemocnica Poprad začala v utorok (5. 1.) s očkovaním svojich zamestnancov proti ochoreniu COVID-19. Pripravených má 700 dávok. Ako zariadenie informovalo na svojej internetovej stránke, počas prvého vakcinačného dňa malo zaočkovať 60, v stredu ďalších 240 zamestnancov. Nemocnica bude v očkovaní pokračovať aj v nasledujúcich dňoch.

Ako uviedol generálny riaditeľ nemocnice Erik Chorvát, spomedzi 1300 zamestnancov prekonalo ochorenie COVID-19 dosiaľ takmer 400 osôb, 49 zamestnancov nemocnice je momentálne pozitívnych.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Keďže na očkovanie vyhradila nemocnica priestory na prvom poschodí, v ambulantnej časti fyziatricko-rehabilitačného oddelenia, ktorá sa nachádza medzi poliklinickou a lôžkovou časťou, zariadenie upozorňuje, že tento priestor je na prechádzanie dočasne uzavretý. "Zákaz prechádzania cez tento priestor platí nielen pre zamestnancov nemocnice, ale aj pre širokú verejnosť, pacientov, klientov," pripomína nemocnica s tým, že na prechádzanie z poliklinickej do lôžkovej časti a naopak bude až do odvolania slúžiť len spojovacia chodba na prvom a druhom poschodí.

Aktuálne je v popradskej nemocnici hospitalizovaných 44 pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Nemocnica poskytuje 55 reprofilizovaných lôžok s prívodom kyslíka, šesť reprofilizovaných lôžok pre OAIM a štyri reprofilizované lôžka pre JIS.

Viac o téme: NemocnicaOčkovanieZamestnanciKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu