Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súd: Liečiteľ za smrť ženy nemôže!

Liečiteľ Kamil Jurkovič nie je podľa súdu zodpovedný za smrť pacientky chorej na rakovinu.
Liečiteľ Kamil Jurkovič nie je podľa súdu zodpovedný za smrť pacientky chorej na rakovinu.

BRATISLAVA - Liečiteľa Kamila Jurkoviča zo Skalky nad Váhom pri Trenčíne, ktorého prokuratúra vinila z ublíženia na zdraví s následkom smrti, dnes trenčiansky okresný súd oslobodil.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Prokurátorka sa proti rozsudku odvolala, vecou sa teda bude zaoberať Krajský súd v Trenčíne.

Podľa okresného súdu nebola preukázaná "príčinná súvislosť medzi konaním obžalovaného a smrťou pacientky". Nebolo preukázané, že aplikácia liekov, ktoré na jeho odporúčanie užívala Elena Písečná z Nového Mesta nad Váhom, bola príčinou zhoršenia jej zdravotného stavu a smrti, zdôrazňuje sa v tlačovej správe. Zároveň sa v nej uvádza, že pacientka, ktorá mala rakovinu prsníka, si sama zvolila spôsob liečby. Nebolo ani vyvrátené tvrdenie obžalovaného, že ju prehováral k chirurgickému zákroku. Žena v čase ochorenia vyhľadala viacerých liečiteľov a užívala aj iné prípravky. Súd nemohol objektívne zistiť, aké dôsledky užívanie týchto prípravkov mohlo mať na jej organizmus.

Obžalovaný bol v roku 1999 vylúčený zo Slovenskej lekárskej komory, bol vyčiarknutý z registra lekárov, a teda nebol oprávnený vykonávať povolanie lekára v zmysle zákonných ustanovení. Napriek tomu, že má medicínske vysokoškolské vzdelanie, nemôžu sa podľa názoru okresného súdu naňho vzťahovať práva a povinnosti uložené lekárom vykonávajúcim povolanie lekára, teda ani ohlasovacia povinnosť tak ako bolo uvedené v obžalobe, informoval Tarabus.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu