Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Sobrance: Autá blokujú záchranku!

Na mieste vyhradenom pre sanitku stojí iné auto. Zobraziť galériu (3)
Na mieste vyhradenom pre sanitku stojí iné auto. (Zdroj: Nový Čas)

SOBRANCE - Tomu sa hovorí hazard! Nedisciplinovaní vodiči, ktorí ignorujú značky a parkujú priamo pred vchodom do polikliniky v Sobranciach, hazardujú so životmi pacientov. Svojimi vozidlami znemožňujú príjazd záchranky, ktorú volajú lekári v naliehavých prípadoch.

„Keď lekár zavolá záchranku, tak vždy ide o život pacientov. Po príchode však nemáme kde zastaviť, pretože miesto vyhradené pre nás takmer vždy blokuje nejaké auto,“ konštatuje primár stanice záchrannej zdravotnej služby Peter Makšim.

„S pacientom na nosidlách sa mimoriadne ťažko manévruje pomedzi parkujúce autá. Nie je to príjemné pre vodičov ani pre nás. Pokuty dopravných policajtov nepomáhajú. Vodiči sú totiž nepoučiteľní. V snahe skrátiť si cestu k lekárovi zaparkujú, kde sa dá. Verím, že ak idete na vyšetrenie s imobilným príbuzným, zastavíte priamo pred vchodom, no pomohlo by, keby ste potom auto zaparkovali ďalej a neblokovali naše miesta,“ vysvetľuje Makšim.

Problém so zaparkovanými autami dôverne poznajú aj hasiči. Najmä na sídliskách majú problém dostať sa k požiarom pre úzke vozovky. „Autá sú často zaparkované po oboch stranách komunikácie a je tam priestor maximálne na prejazd osobného vozidla. My máme väčšie vozy, a tak je problém dostať sa cez tieto úseky,“ posťažoval sa michalovský hasič Marián Kováč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu