Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otto (21) sa v dedine pri Galante chválil, že má KORONAVÍRUS: Hrozí mu 10 rokov v base!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

GALANTA - Otto z dediny v okrese Galanta sa nechal testovať začiatkom novembra. Jeho výsledok bol pozitívny. No mladý, len 21-ročný muž, nesmeroval domov. Rozhodol sa touto novinkou pochváliť! Jeho ľahkovážne konanie sa mu však vypomstilo a má dohru. Nebuďte ako Otto...

Mladý muž sa vykašľal na domácu karanténu, najprv zamieril k holičovi. Nechal sa ostrihať a takto "vyfešákovaný" pokračoval na stretnutie s kamarátmi. Išiel taxíkom. So známymi sa stretol v uzavretých priestoroch.

Mužov test bol pozitívny. Vôbec ho to netrápilo. (Ilustračná foto)
Zobraziť galériu (2)
Mužov test bol pozitívny. Vôbec ho to netrápilo. (Ilustračná foto)  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Otto paradoxne kamarátom vôbec nezatajil, čo urobil. Dokonca sa pochválil! Niektorí sa zľakli a odišli. Do kontaktu prišiel, podľa svedkov, s minimálne šiestimi osobami, vrátane vodiča taxi služby. O prípade informovala trnavská polícia. 

Hrozí mu vysoký trest

Muža neskôr nahlásili a hliadka okamžite zakročila. Preverili, či sú informácie o tom, že má byť v karanténe pravdivé. Policajti zistili, že muž nakoniec skončil v prenajatom byte, v izolácii.

"Vyšetrovateľ z Galanty vyšetruje konanie 21-ročného muža s podozrením na zločin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. V prípade odsúdenia je trestná sadzba vysoká," upozornila polícia. Aký trest hrozí Ottovi? Ak ho odsúdia, posedieť si môže štyri až 10 rokov.

V súvislosti s pandemickou situáciou preverili policajti v rámci Trnavského kraja za posledný týždeň 23 podnetov. Z toho deväť sa týkalo nedodržania povinnej karantény, štyri osoby podnety smerovali na prevádzky a policajti skontrolovali desať osôb, ktorí sa nechránili rúškom. "Od začiatku pandémie sme preverili 1036 pondetov," uzavrela polícia.

V DEDINE SA CHVÁLIL, ŽE JE POZITÍVNY ĽAHKOVÁŽNE SPRÁVANIE MÁ TRESTNOPRÁVNU DOHRU Vyšetrovateľ z Galanty vyšetruje...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Štvrtok 17. decembra 2020
Viac o téme: ŠírenieGalantaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu