Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slováci si neodpustia lyžovačku ani počas korony: Takto to vyzerá v otvorených strediskách

(Zdroj: Park Snow Donovaly)

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu ovplyvňuje všetky oblasti našich životov. Počet pozitívnych prípadov neustále narastá, preto v piatok pandemická komisia rozhodla o tom, že navrhne zaviesť tvrdý lockdown. To by znamenalo aj uzavretie lyžiarskych stredísk: Momentálne je však ešte pár z nich otvorených. Aká je v nich situácia?

Milovníci lyžovania majú hlavu v smútku. Už minulá sezóna bola značne obmedzená v dôsledku koronakrízy a tá súčasná, ktorá sa ešte len rozbieha, podľa všetkého nebude iná, prípadne bude dokonca ešte horšia. Pandemická komisia po včerajšom rokovaní totiž navrhne vláde, aby kvôli narastajúcemu počtu pozitívnych prípadov na Slovensku zaviedla tzv. tvrdý lockdown, čo by sa určite dotklo aj lyžiarskych stredísk. Lyžiari sa preto momentálne snažia využiť posledné dni na to, kedy môžu vyjsť na svah. Nezastavilo ich ani masívne šírenie koronavírusu, ktoré podľa ministra zdravotníctva Krajčího 

V Jasnej bojujú s hmlou a vetrom

Snehové podmienky na lyžovanie sú momentálne len na južnej strane Chopku. Dnes je v Jasnej vietor a hmla, čiže lyžiari majú čo robiť. Lanovka Twinliner bude mimo prevádzky aj cez víkend. Premáva kyvadlová doprava v pravidelných 20-minútových intervaloch zo Záhradok na Bielu Púť. 

Aktuálne z Jasnej Na Chopku hmla a vietor. V nižších polohách viditeľnosť lepšia. Ďakujeme, že ste zodpovední a dodržiavate bezpečnostné opatrenia.

Posted by JASNÁ on Saturday, 12 December 2020

Donovaly

K dispozícii sú zjazdovky pri Lomenej pome a pri vleku P2. Podmienky tiež nie sú najideálnejšie, napriek tomu ale na Donovaly vyrazili desiatky lyžiarov. Tí sú vyzývaní na dodržiavanie protipandemických opatrení a odstupov minimálne dva metre v koridoroch pred turniketmi. Ako to vyzerá v stredisku naživo, si môžete pozrieť tu

Štrbské pleso

Na Štrbskom otvorili lyžiarsku sezónu práve dnes. Aktuálne sú otvorené štyri lanovky zo šiestich. Zo zjazdoviek fungujú Interski, Turistická a Junior, ktoré sú pokryté 40 cm technického snehu. 

Viac o téme: LyžovačkaLyžovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu