Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počty infikovaných stúpajú aj v Sociálnej poisťovni! Je ohrozené vyplácanie dôchodkov a OČR?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa, na ktorú sú posledné mesiace odkázaní mnohí Slováci, sama čelí zvýšenému počtu nakazených vo vlastných radoch. V karanténe zostávajú nielen infikovaní, ale aj ich kolegovia. Topkám to potvrdili viaceré zdroje. Táto inštitúcia pritom vypláca nielen dôchodky, ale aj iné dávky či pandemické OČR, ktoré sú často jediným zdrojom príjmu mnohých Slovákov.

Vážnosť celej situácie pre topky.sk potvrdil aj samotný generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer. „Áno. Je to pravda. Tak, ako vo všetkých oblastiach, firmách, či inštitúciách, aj u nás evidujeme nárast pozitívne testovaných. Od marca všetci naši zamestnanci podávajú enormné výkony,“ priznal Juraj Káčer s tým, že aktuálny stav pandémie koronavírusu na Slovensku a celom svete sa odráža aj v ich inštitúcií. Podľa jeho slov, Slováci, ktorí sú odkázaní na peniaze zo Sociálnej poisťovne, môžu však zostať pokojní. „Robíme naozaj maximum. Na túto krízovú situáciu sa pripravujeme už celé mesiace, aby bola zabezpečená zastupiteľnosť na všetkých úrovniach. Stále pracujeme a vylepšujeme  pandemické opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu koronavírusu na ústredí, ale aj na našich pobočkách po celom Slovensku. Preto vyplácanie dôchodkov a iných dávok sme zabezpečili tak, aby sa k ľuďom dostali peniaze načas,“ zdôraznil generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne.

VIDEO Tlačová konferencia vedenia Sociálnej poisťovne

Sociálna poisťovňa bude kvôli dávkam a dôchodkom počas Vianoc pod veľkým tlakom, dôvodom je aj pandémia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Počty infikovaných stúpajú aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Sociálna poisťovňa okrem pravidelného vyplácania všetkých druhov dôchodkov, nemocenských dávok, pandemických OČR má aj množstvo iných úloh, ktoré musí na základe schválených zákonov zabezpečiť. A to je nielen vyplatenie 13. dôchodkov, jednorázového symbolického príspevku pre veteránov protikomunistického odboja vo výške 1989 eur. Ide o rehoľníčky, rehoľníkov, kňazov internovaných v centralizovaných kláštoroch najmenej tri mesiace. Tento príspevok bude priznaný aj pozostalým veteránom protikomunistického odboja. Sociálna poisťovňa zároveň musí podľa zákona, ktorý do parlamentu predložila poslankyňa Anna Andrejuvová (OĽaNO), zvýšiť príplatok k dôchodku veteránom protikomunistického odboja alebo pozostalým osobám z piatich na desať euro za každý mesiac uväznenia.

Ako Sociálna poisťovňa zvláda nápor vyplácania dôchodkov a iných dávok? Viac vo videu hovorí generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer.

Viac o téme: Sociálna poisťovňaDôchodcovia Juraj Káčer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu