Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Vláda sprísňuje opatrenia: V siedmich okresoch platia nové pravidlá!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

BRATISLAVA - V siedmich okresoch hygienici od soboty 12. decembra sprísnia opatrenia. Pre tieto okresy platia prísnejšie pravidlá, čo sa týka zhromaždení, ale aj bohoslužieb. O sprísnení informuje vyhláška vo vestníku vlády, prijali ju regionálni hygienici.

V okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Považská Bystrica, Púchov a Ilava sa od soboty 12. decembra sprísnia opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

Vyhláška vo vestníku vládu, ktorú prijali regionálni hygienici, zakazuje:

- organizovanie príležitostných trhov vrátane prípravy a predaja alkoholických a nealkoholických nápojov na priamy konzum,

- organizovanie firemných posedení a akýchkoľvek stretnutí spojených s konzumáciou nápojov a pokrmov aj v počte menšom ako šesť ľudí, s výnimkou rodinných stretnutí v priamom príbuzenstve.

KORONAVÍRUS Vláda sprísňuje opatrenia:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: minv.sk)

Vyhláška tiež nariaďuje:

- obmedziť kapacitu v kinách a divadlách, pričom hromadné podujatia divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení, vykonávaných v prevádzkach divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých zariadení možno vykonávať len výlučne so sediacimi účastníkmi a to tak, že je zabezpečené sedenie v každom druhom rade a medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené,

- obmedziť kapacitu v kostoloch,

- bohoslužby možno vykonávať s výlučne sediacimi veriacimi, počet účastníkov hromadného podujatia v interiérovom priestore v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jedna osoba na 15 m², možno vykonávať len tak, že je zabezpečené sedenie v každom druhom rade a medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto neobsadené.

Viac o téme: OpatreniaSprísnenieVyhláškaTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu