Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Policajt Štefan Kurčík zachraňoval ľudí z horiaceho domu!

Štefan Kurčík leží v nemocnici priotrávený dymom. Zobraziť galériu (2)
Štefan Kurčík leží v nemocnici priotrávený dymom. (Zdroj: Nový Čas)

ZVOLEN - Policajt sa zachoval ako hrdina! Štefan Kurčík (32) neváhal vbehnúť do horiacej bytovky plnej dymu a ratovať jej obyvateľov. Pri záchrane ich životov sa zranil a teraz leží vo zvolenskej nemocnici.

Nočný požiar v dome zrejme spôsobila porucha v elektroinštalácii. Za krátky čas bola celá bytovka až po najvyššie poschodie plná čierneho dymu a na chodbách šľahali plamene. "Mal som strach, no chcel som tým ľuďom pomôcť," hovorí policajt Štefan Kurčík (32), ktorý sa pri záchrane nadýchal škodlivých látok z horiacej elektroinštalácie. Bez váhania vybehol až na siedme poschodie a budil spiacich ľudí.

"Búchal som na každé dvere a zvonil." Spolu s kolegom Róbertom Prepelicom sa pritom na každom medziposchodí cez balkón nadýchali čerstvého vzduchu, aby sa nezadusili. "Krátko po zásahu ma začala bolieť hlava a chcelo sa mi zvracať," spomína teraz policajt. Kolega ho teda zobral na pohotovosť. "Vo zvolenskej nemocnici si ma nechali na pozorovanie," dodal Kurčík. Krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník chce oboch policajtov navrhnúť na povýšenie. Obyvatelia bytovky na Okružnej ulici vo Zvolene zostali po nočnom požiari bez elektriny, vody aj kúrenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu