Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Starenku prešiel vlak, keď jej zostala ruka v dverách vozňa

BRATISLAVA - Staršia žena v nedeľu dopoludnia zomrela pod kolesami vlaku v Brezne po tom, čo jej ostala zakliesnená ruka v dverách vozňa.

Nehodu pravdepodobne zavinil sprievodca, ktorý zanedbal svoje pracovné povinnosti, informovala dnes ČTK policajná hovorkyňa v Banskobystrickom kraji Mária Faltániová.

Osemdesiaťpäťročnej žene z obce Vaľkovňa sa pri vystupovaní z motorového osobného vlaku z doposiaľ neznámych príčin zakliesnila ľavá ruka v predlaktí v dverách. Vlak potom ženu vliekol niekoľko sto metrov, potom spadla pod vozeň, ktorý jej prešiel nohy.

"Žena zraneniam na mieste podľahla," uviedla polícia, ktorá vo veci začala trestné stíhanie. Prípadnému vinníkovi hrozí až trojročný trest väzenia. Starenku sa snažila zachrániť iná žena a ďalší ľudia, nepodarilo sa im však zastaviť vlak. "Udalosť si z vlaku nik nevšimol a vlak pokračoval v jazde do železničnej stanice Brezno," uviedol hovorca Železničnej polície Jozef Búranský. Usmrtenú ženu potom objavil železničný signalista. Rušňovodič a vlakvedúci sa o nešťastí dozvedeli až po príchode vlaku do Banskej Bystrice. Podľa následnej skúšky nepili pred jazdou alkohol.


Už v piatok sa zranilo na bratislavskej hlavnej stanici 15-ročné dievča, ktoré sa snažilo naskočiť na vlak a spadlo medzi koľaje. Výpravca sa snažil pískaním vlak zastaviť, rušňovodič ho ale nepočul, vlak potom zastal až po prejdení asi sto metrov. Dievča previezli do nemocnice s povrchovým zranením nôh a tržnou ranou na hlave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu