Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Policajná razia: Vyháňali spáčov z vagónov

Policajti počas akcie skontrolovali odstavené vagóny, v ktorých prespávali bezdomovci. Zobraziť galériu (3)
Policajti počas akcie skontrolovali odstavené vagóny, v ktorých prespávali bezdomovci.

ŽILINA - Taký budíček ešte nezažili! Spánok bezdomovcov vo vagónoch v piatok v noci náhle prerušili policajti, ktorí asociálov v celom Žilinskom kraji vyháňali z vlakových súprav. Jedného bezdomovca našli v šachte mŕtveho.

Bezdomovci si z odstavených železničných vagónov urobili doslova spálne. Výhovorky prichytených spachtošov boli takmer rovnaké. "Vo vagónoch je teplo, nemám kde spať, mama ma vyhodila z domu," posťažoval sa Marián (36), ktorý si uprostred noci musel nájsť nový nocľah.

Hrozivo vyzerajúci policajní ťažkoodenci preverili až 218 osôb. "Kontrolovali sme aj priľahlé objekty a zamerali sme sa úplne na všetko, aj na hľadané osoby," povedal o akcii riaditeľ žilinských železničných policajtov Michal Migát.

Policajti zažili menší šok, keď ich služobný pes Astor (10) zacítil mŕtvolu. "Pes štekal pri šachte a muž, ktorý tam spal, sa zobudil. Pri kontrole sa zistilo, že v šachte bol ešte jeden muž, ktorý nejavil známky života," uviedol psovod Milan. "Ležal som vedľa neho. Ani mi nenapadlo, že je mŕtvy. Myslel som si, že len tvrdo spí," povedal o svojom kamarátovi bezdomovec Dušan (43).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu