Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci nelegálne zamestnávali Ukrajincov: Polícia ich obvinila z prevádzačstva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Dvaja Slováci mali od októbra 2018 až do súčasnosti nelegálne zamestnať najmenej 50 cudzincov z Ukrajiny so ziskom minimálne 170.000 eur. Alenu J. a Stanislava T. obvinili zo zločinu prevádzačstva, v prípade dokázania viny im hrozí trest dva až osem rokov odňatia slobody. Stíhaní budú na slobode. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Obvinení pôsobili ako konatelia rôznych spoločností so sídlom v Žiline. Pre Ukrajincov, ktorí mali záujem pracovať na Slovensku, organizovali nábory. Ako priblížil hovorca, cudzinci sa na územie SR presúvali na základe inštrukcií sprostredkovateľov individuálne ako turisti. Využívali pritom výnimku z vízovej povinnosti, hoci už na Ukrajine vedeli, že idú pracovať do podniku v Žiline, poznali približnú náplň práce aj hodinovú odmenu. Po príchode na Slovensko ich mali obvinení ubytovať, najčastejšie v ubytovni v Žiline.

Počas štvrtkovej policajnej akcie v okrese Žilina vykonala polícia dve domové prehliadky, dve prehliadky firiem a prehliadku motorového vozidla. Zaistila mobily, počítače, účtovníctvo, rôzne poznámky a ďalšie veci, ktoré súviseli s trestnou činnosťou.

Viac o téme: ImigrantiPolícia PrevádzačstvoObvinenie Ukrajinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu