Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Cestou k dodržiavaniu opatrení je lepšia komunikácia s občanmi, tvrdí Remišová

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Lepšia komunikácia s občanmi je najlepšou cestou k dodržiavaniu opatrení a znižovaniu šírenia nového koronavírusu. Vicepremiérka SR a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla na sociálnej sieti.

Koalícia by podľa nej mala tlmiť napätie v spoločnosti a presviedčať ľudí, že problémy s pandémiou majú všetky krajiny v Európe. "Osobné spory a invektívy v médiách nemajú v súčasnej napätej situácii miesto ani na jednej, ani na druhej strane," doplnila. Zbytočne podľa nej len odvádzajú pozornosť od podstatných vecí. A to od ochrany zraniteľných ľudí, zdravotníctva, ekonomiky a pracovných miest. "Menej napätia a ega, viac konštruktívnych návrhov a diskusie," vyzýva.

SPOLOČNOSŤ PREŽÍVA ŤAŽKÉ ČASY A VLÁDA AKO CELOK MUSÍ SPORY TLMIŤ ALEBO 7 DOBRÝCH RÁD PRE KOLEGOV V KOALÍCII Pri riešení...

Uverejnil používateľ Veronika Remišová Štvrtok 12. novembra 2020

Zdôraznila, že pri riešení pandémie si občania zaslúžia prehľadné informácie, stabilný plán a efektívnu komunikáciu premiéra i ministrov. Štát musí podľa nej "ešte viac zabrať pri stratégii testovania, vyhľadávaní kontaktov a podpore ľudí pri dodržiavaní karantény". Myslí si, že pri strategickom rozhodovaní je dôležité komunikovať so širším spektrom expertov aj mimo prostredia ministerstiev.

Prvý stupeň základných škôl podľa nej funguje veľmi dobre a ohniská nákazy sa darí držať pod kontrolou. "Musíme spraviť všetko pre to, aby sa čo najskôr mohli do škôl vrátiť aj ostatné deti," dodala Remišová.

Viac o téme: KomunikáciaObčaniaKoronavírusVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu