Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota: Medzi mnou a Ficom nie sú žiadne sporné veci

Slota tvrdí: Medzi mnou a premiérom nie sú žiadne sporné veci
Slota tvrdí: Medzi mnou a premiérom nie sú žiadne sporné veci (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom SNS Jánom Slotom nie sú žiadne sporné veci. Dnes to po raňajkách s Ficom pre agentúru SITA povedal Slota.

Ten pre predĺženie spoločných raňajkách s predsedom vlády zrušil aj dnešnú avizovanú tlačovú besedu len niekoľko minút pred jej konaním. Podľa Slotu je SNS so Smerom-SD dohodnutá aj o kompetenciách pri koordinácii eurofondov. Pred schôdzou parlamentu ešte zostáva doriešiť niektoré výhrady predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara k niektorým návrhom zákonov. Stretnutie predsedov troch koaličných strán by sa malo konať tesne pred začiatkom schôdze NR SR.

Hneď po utorkovom rokovaní Koaličnej rady predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar avizoval, že jeho strana má výhrady k vládnemu návrhu tlačového zákona, o ktorom bude rokovať parlament. ĽS-HZDS si vymohla, že môže k zákonu v parlamente predložiť dva alebo tri pozmeňovacie návrhy. Mečiarovi v zákone napríklad chýba definícia toho, kto je to novinár. Podľa neho novinári by mali byť združení v stavovskej organizácii, komore.

Partneri nedospeli k dohode ani na obmedzení poslaneckej imunity, ktorú predložili poslanci Smeru-SD. Ani po Koaličnej rade svoj odmietavý postoj k návrhu národniari aj ĽS-HZDS nezmenili. "Rokovanie Koaličnej rady bolo konštruktívne a korektné. V hrubých rysoch sme sa na všetkom dohodli," uviedol dnes pre agentúru SITA podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu