Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Muž, ktorému v ruke vybuchla trhavina, zrejme príde o oko

Elžbieta trávi so synom Andrejom väčšinu času v nemocnici.
Elžbieta trávi so synom Andrejom väčšinu času v nemocnici. (Zdroj: Nový Čas)

LEVICE - Andrej (30) zrejme príde o zrak. Mentálne postihnutý muž, ktorému v utorok predpoludním vybuchla v ruke trhavina, je mimo ohrozenia života, no oko mu lekári zrejme už nezachránia. Jeho synovec Jakubko (4) sa v Bratislave podrobil operácii.

Explózia otriasla bytom v utorok o desiatej. Úlomky mu poranili oko, tvár a ruky. Jeho synovca Jakubka (4), ktorý bol tiež v byte, previezli so zraneným bruškom do nemocnice na Kramároch, kde ho operovali. Lekári pri štvorhodinovom zákroku chlapcovi odstránili z hrude 3 úlomky výbušniny. Niektoré úlomky však prenikli do žalúdka a pľúc. Pri Jakubkovi sú rodičia, chlapec komunikuje. Lekári odhadujú dobu liečenia na niekoľko týždňov.

Andrej leží na očnom oddelení v Leviciach, ale na traumatológii mu ošetrujú tvár a ruky. "Má na troch miestach natrhnutú očnú guľu - v oblasti bielka, rohovky a vnútri oka. Antibiotikami preliečujeme zápal," povedal lekár Ľubomír Štefanko. Pacienta časom zrejme prevezú na špecializované očné pracovisko do Bratislavy alebo Banskej Bystrice.

Podľa Andrejovej mamy Elžbiety sa mentálne postihnutý muž hral s nejakou 5-centimetrovou trubičkou, ktorú napojil na 9-voltovú batériu. Vtom sa ozvala veľká rana. Podľa policajtov to mohla byť priemyselná trhavina. Andrej ju vraj našiel vonku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu